Så himla ologiskt ändå

Som ni säkert vet håller jag på och tänker på mina betyg heeeela tiden. Har sjuk ångest över att jag kanske inte kommer in på vad jag vill och därför kan jag inte sluta läsa på de universiteten som finns, även att jag egentligen kan varenda intagningspoäng och hp poäng på de ställena jag vill söka. Och problemet är väl att jag inte ha tillräckligt höga betyg för att komma in på psykolog vilket är runt 21-22 poäng ( = bara A och B + minst 1.5 meritpoäng) vilket jag inte har och inte kommer få. Men de här intagningspoängen är ju med g-mvh systemet = det måste sänkas med tanke på att det är svårare att få de poängen med A-F

Iallfall, jag kollade vad jag skulle få i snittbetyg om jag får de betygen jag hoppas på vilket jag inte tror, men ska försöka få! Och nu till det jag tycker är ologiskt- jag hade tänkt läsa matte 3b för att få 0,5 i meritpoäng + eng 7 = 1.5 meritpoäng. Men jag är väldigt säker på att jag kommer få Max ett C i matten vilket kommer göra att jag får LÄGRE betyg än vad jag får om jag inte läser matte. (Jättekonstigt, jag vet) så om jag läser matte och får en C ligger mitt snitt på 18,45 sammanlagt. Och läser jag inte matte ligger snittet på 18.95. Jag måste alltså få minst ett A i matten för att få högre betyg än vad jag får utan matten. Haha blev skitkrångligt nu men tror ni fattar!

Detta blev jag iallafall asglad för eftersom jag slipper läsa en kurs och för att komma in på socionom eller psykolog behöver jag inte matte 3 så alltså är den kursen helt onödig.
Men tycker inte ni att det ändå låter ganska konstigt att betygen kan sänkas pga att jag läser en kurs som ger meritpoäng? Om det är någon som är bra på sånt och har koll på exakt hur man räknar ut poängen får ni gärna höra av er på något sätt :))

OM NI VILL KOLLA ERA SNITTBETYG KAN NI GÖRA DET HÄR: http://www.studeravidare.se/om-hogskolan/meritvarde 
Ni kan även kolla om ni kommer in på det program ni vill söka ! MEN tänk på att de intagningspoängen är med det gamla betygsystemet!

Gillar

Kommentarer